Wolkjes op Woensdag - Ontmoetingen

De Toepjongens

 

Even stil blijven staan om elkaar te ontmoeten. In de stad, op zee, aan de waterkant, op het station, waar dan ook. Een vluchtig moment met immense eeuwigheidswaarde. Dát zijn Wolkjes op Woensdag – Ontmoetingen.

Koffie drinken, onze zorgen delen, lachen, toepen, uithuilen en verder gaan met leven. Dat is in het kort de strekking van wat wij doen. Vijf mannen, een vrouw. Ruim een decennia zien we elkaar twee keer in de week op het terras. Ooit begonnen bij het ‘Venloos Keteerke’ in de Hoogstraat in Venlo, nu slaan we ons bivak elders op.

We hebben elkaar ontmoet  door stil te blijven staan en om te zien naar de ander, ontmoet door het leven zelf, het leven zoals het is. Onze vriendschap heeft zich in de jaren alleen maar verdiept, hier buiten, aan de tafel van dit terras. Weer of geen weer, dit is waar we elkaar onze verhalen vertellen. Thuis spreken we zelden af.

Stilzwijgend heeft de tafel ons lief en leed aangehoord, over de gouden en zwarte randjes van onze levens. Tijd lijkt stil te staan als we samen zijn. We zijn mensen in vriendschap met elkaar verbonden. Mensen, zoals we allemaal mensen zijn. En we leven het leven zoals het is.

Ter nagedachtenis aan Toepjongen Ben, overleden op 8 oktober 2021

 

1 Comment

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *